Autokenmerken

De vormen van auto’s zijn zo ontzettend verschillend dat het niet met elkaar te vergelijken is. Je hebt een stations, SUV, coupées en ga zo maar door. Elk merk maakt gebruik van unieke vormen en modellen. Tesla maakt gebruikt van hele futuristische ontwerpen, het lijken auto’s van de toekomst daarin blinken ze uit. Elk automerk heeft zijn unieke kanten, dit doen ze om op te vallen tussen de andere merken. BMW geeft veel aandacht om het interieur zo luxe mogelijk te laten lijken. De verschillende types hebben ook aan de buitenkant een luxe uitstraling door de lijnen en vormen waar ze gebruik van maken. Ook is de grill aan de voorkant een opvallend dingetje wat opvalt aan BMW, je pikt ze er zo tussenuit. Met deze dingen merk je dat BMW veel om luxe geeft en hoe goedkoop de auto ook is, aan luxe zal het niet ontbreken. 

Neem bijvoorbeeld een Ford, deze worden vaker geassocieerd met comfort en praktisch. Ze maken niet gebruik van de meest luxe uitvoeringen, interieur gezien dan. Het interieur is bij veel Fords hetzelfde. Ze maken gebruik van een middenconsole die recht naar beneden loopt, soms met een klein scherm. Ook zijn de consoles met letters versierd om het zo te zeggen. Elke letter van het alfabet heeft een apart knopje of het console, waardoor het een groot middenconsole heeft. 

Als laatste de kenmerken van een Audi. Een Audi wil betaalbare luxe uitstralen. De eerste paar uitvoering tot ongeveer 2007 zijn vrijwel hetzelfde aan de binnenkant. Ze hebben veel weg van het gewone wat je van een auto veracht. Ze hebben alles en het is vooral compact en er is niet extreem veel aandacht besteed aan het luxe van een auto. De buitenkant bevat mooie elementen en de grotere versies zijn ook zeker geschikt als familie auto.