Autokleur, welke kies jij?

We kennen allemaal vast een heleboel merken auto’s of juist helemaal niet, dat is niet erg. Buiten dat er de wereld aan automerken zijn en oneindig veel types zijn er natuurlijk ook nog een heleboel kleuren waar je uit kunt kiezen. En de ene kleur heeft meer onderhoud nodig dan de andere. Ook is op bijvoorbeeld een zwarte auto elk krasje en vuiltje te vinden en bij een lichtgrijze valt dit helemaal weg. Deze keuzes kunnen soms invloed hebben op  je keuze bij het kiezen van je auto. Meestal kijken we gewoon naar wat we mooi vinden.

Er zijn natuurlijk kleuren die populairder zijn dan de andere kleuren. In 2020 stond wit op nummer 1, want maar liefst 38% van de auto’s was wit. Op de nummer 2 staat zwart met 19%. Ook de blauw tinten worden steeds populairder. Nogmaals ze komen in allerlei kleuren. Tegenwoordig hoeven de auto’s niet meer in 1 kleur te zijn, maar het kunnen ook 2 kleuren zijn. Neem als voorbeeld een witte auto met een zwart dak. De keuze zijn oneindig en je kunt er zelf voor kiezen wat je wil. Je kunt een auto zo kopen in dealer waar de kleur die jij wil al op zit.

Ook kun je kiezen om je auto te laten wrappen in de kleur of zelfs print die je wil. Je kunt hier zo wild gaan als je zelf wil, kiezen blijft moeilijk als je niet weet wat je mooi vind. Je kan op het internet een heleboel inspiratie opdoen om je lievelingskleur te vinden. Behalve wrappen kun je er nog voor kiezen om jouw auto een andere kleur te spuiten. Op donkere auto’s zie je sneller krassen dus dat is iets waarom veel mensen voor een andere kleur dan zwart kiezen. Met alle wensen bij elkaar kun je nu kijken of je toch kiest voor wrappen of in een keer de kleur naar wens aanschaft.