Automerken 2021

Welk merk heeft jou auto? En weet jij welke merken er allemaal zijn? We kunnen allemaal wel wat automerken opnoemen, onze eigen automerk en degene die je vaak tegenkomt. De merken hebben allemaal eigen series en daar hebben ze weer verschillende types van. Ook van die types veel verschillende kleuren en opties die er wel of niet op zitten. Behalve de auto bij een dealer te kopen, kan je ook een 2e hand auto kopen. De prijs van zo’n auto hangt af van deze factoren:

 • de kilometerstand
 • het bouwjaar
 • het type
 • de staat van de auto
 • de staat van het interieur
 • de staat van de motor
 • het merk

De merken zijn zeker niet op 1 hand te tellen ook niet op 8 handen. Sommige merken komen vaker voor dan de andere merken. De meest populaire zijn:

 1. Volkswagen
  – Polo
  – Golf 
 2. Kia
  – e-Niro
  – Picanto
 3. Peugeot
  – 208
 4. Skoda
  – Octavia
  – Fabia
 5. Opel
  – Corsa
 6. Ford
  – Focus
 7. Toyota
  – Yaris
 8. BMW
  – 3-series
  – 4-series
 9. Renault
  – Clio
  – Captur
  – Megane
  – twingo
 10. Audi
  – A1 Sportback
  – A3
  – e-Tron
  – Q3

Bekende automerken die niet op de top 10 zijn zijn de; Bentley, Mazda, Citroen, Mercedes, Volvo en Mini. We hebben natuurlijk ook even gekeken naar de best verkochte auto van 2020, het is de Kia Niro en niet zo’n klein beetje ook. Er zijn automerken die andere merken hebben neem als voorbeeld BMW Group. Behalve BMW maken zij ook Mini en de Roll Royce auto’s. Er zitten natuurlijk ook grote verschillen in prijs. Een BMW kan je zo duur maken als je wil, zelfs de goedkopere modellen zijn luxe uitgevoerd en dat is een groot voordeel die BMW met zich meebrengt. Als je kijkt naar welke auto over het algemeen het allermeest is verkocht staat de Toyota Corolla nog steeds bovenaan. In 2020 heeft het de 1 miljoen aangetikt en dat is nog nooit eerder gebeurd.