Help, autoschade!

Het kan iedereen gebeuren, schade aan je auto. Je kan het misschien zelf gedaan hebben of in een botsing van iemand anders terecht komen. Dat is altijd de vraag en het vervelende is dat het altijd op een verkeerde dag of tijd gebeurd wanneer je het niet kan gebruiken. Je zou zeggen dat het nooit uitkomt, maar helaas zal iedereen er eens mee te maken krijgen. Het is niet een groot probleem als er alleen sprake is van schade aan de auto, dat valt te repareren. Met geluk heb je lichamelijk niks opgelopen waardoor alleen de auto gerepareerd moet worden.

Je kunt een auto laten repareren in de garage die jij graag wil. De meeste garages weten wat ze doen en hebben mensen in dienst die een opleiding tot automonteur hebben gevolgd. Meestal kun je de schade zelf zien, maar niet altijd. Er kan ook schade zijn aan de motor, wat je op eerste oog niet ziet.

Op veel momenten dekt de verzekering jouw schade, afhankelijk van wat er gebeurd is. Zodra je dus een ongeluk hebt moet je papierwerk invullen met degene waar je een ongeluk mee gehad hebt. De verzekering wil weten wat er gebeurd is en hierop baseren zij wat je moet of kunt doen nu je auto misschien wel in puin ligt. Het eerste wat ze doen is kijken waar je tegen verzekerd bent.

Op basis waar en hoe je verzekerd bent krijg je te horen wat je moet doen. Soms moet je zelf een garage opzoeken en de rekening doorsturen of factuur opsturen. Het kan ook zijn, dat de verzekering een garage aanwijst of het geld op je rekening stort, zodat je het kan laten maken waar je wil. Het hangt af van hun procedure en wat er gebeurd is. Zorg dat je de papieren kloppend invult.